Papryka faszerowana mięsem i ryżem

Papryka faszerowana mięsem i ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    6 sztuk
  • ryż

    1 torebka
  • mielone mięso

    50 dkg
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • oliwki

    1 garść
  • olej

    1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • musztarda

    2 łyżki
  • pieprz, sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Na patelni rozgrzać olej. Zeszklić na nim posiekany czosnek. Dodać mięso i smażyć około 8 minut na małym ogniu. Dodać koncentrat pomidorowy i musztardę. Wrzucić osączoną kukurydzę, przestudzony ryż oraz pokrojone w plasterki oliwki. Farsz wymieszać z oregano i tymiankiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Papryki umyć, odkroić im czapeczki, usunąć gniazda nasienne. Strąki wypełnić mięsno-ryżowym farszem i przykryć czapeczkami. Zapiekać je 35 minut w temp. 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pioge7

14.05.2011 20:40
dobre

RenataZ-et

28.08.2010 20:37
bardzo lubię faszerowaną paprykę!

Margo1

28.08.2010 08:22
Również papryki faszerowane są smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat