Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na lunch - burak, brokuł, ser solankowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola do smaku
buraki czerwone pieczone marynowane 2 średnie
różyczki brokuła 1 szkl.
kukurydza konserwowa do smaku
ser sałatkowy bałkański do smaku
pieczarki marynowane 2-3 małe
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
zioła do sałatek
oliwa
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na lunch - burak, brokuł, ser solankowy

Brokuła podzielić na różyczki, opłukać i ugotować na parze, aby pozostały jędrne.
Plasterki buraków marynowanych lub pieczonych ułożyć wkoło talerza.
Środek wypełnić różyczkami brokuła.
Rukolę opłukać, osuszyć wirówką do sałaty - listki powtykać pomiędzy plastry buraka.
Na każdym buraczku ułożyć kukurydzę odsączoną z zalewy i przybrać połówkami marynowanych pieczarek.
Bałkański ser sałatkowy pokroić w niewielką kostkę i ułożyć wkoło różyczek brokuła.
Sałatkę posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem, solą morską i mieszanymi ziołami do sałatek.
Skropić całość oliwą i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 27.02.2017 18:58
Moje smaki:)
Futka 27.02.2017 13:29
Świetna i pożywna sałatka :)
gosia56 27.02.2017 12:49
pyszna sałatka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak