Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z borowików z mascarpone

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

500 ml bulionu warzywnego
250 g mrożonych borowików
garść suszonych borowików
1 cebula
2 ząbki czosnku
natka pietruszki
łyżka masła
łyżka mascarpone
sól
grzanki z chleba pełnoziarnistego

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z borowików z mascarpone

Grzyby suszone moczymy przez noc, w połowie szklanki wody. Na drugi dzień, rozdrobnioną cebulę i czosnek smażymy na maśle do zrumienienia. Dodajemy do nich mrożone borowiki, chwilę smażymy. Zalewamy je bulionem, dorzucamy namoczone grzyby razem z wodą, w której się moczyły, gotujemy 15 minut. Doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem. Studzimy i miksujemy na gładki krem. Podgrzewamy i podajemy z mascarpone, grzankami i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 28.02.2017 18:51
bardzo pyszna zupa
Malinka 27.02.2017 21:15
Musi nieziemsko smakować!
RenataZ-et 27.02.2017 18:37
rewelacja!
cukiereczek 27.02.2017 17:32
bardzo ciekawy przepis
Wiktoria29 27.02.2017 16:37
zjadłabym....
bertpvd 27.02.2017 15:58
świetna zupa krem
Patrycja33 27.02.2017 14:15
cudowny krem, uwielbiam:)
olkaaa 27.02.2017 13:28
super pomysł
AZgotuj 27.02.2017 13:27
Wspaniale wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak