Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z kaszą pęczak

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 0,5 kg
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
papryka czerwona 1 szt
olej rzepakowy 2 łyżki
sól i pieprz 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 szt
przecier pomidorowy 1 łyżka
mąka 1 lyżka
kasza pęczak 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z kaszą pęczak

Mięso myjemy, osuszamy. Kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanej patelni ze wszystkich stron. Następnie obieramy warzywa i kroimy w kostkę. Dodajemy na patelnię. Smażmy kilka minut, po czym zalewamy 1 litrem wody. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy około 0,5 godziny. Następnie dodajemy przecier pomidorowy. Zagęszczamy sos: mąkę rozpuszczamy w 1/4 szkl wody i kilku łyżkach sosu. Wlewamy do wywaru i mieszamy. Doprawiamy do smaku. Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Porcję gulaszu podajemy z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 01.03.2017 13:03
kulinarne pyszności
Ewelina1991 27.02.2017 19:37
apetycznie wygląda
KORAL 27.02.2017 11:58
dawno nie jadłam, a uwielbiam pycha :)
Ania321 27.02.2017 00:46
Pyszne i pożywne danie :)
Iwusia 26.02.2017 23:29
jadłam dziś podobny
gosia1988 26.02.2017 21:56
Smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak