Orzeźwiające gazpacho

Orzeźwiające gazpacho

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    1/2 kg
  • sos pomidorowy

    4 szklanki
  • ogórek

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • papryczka chili

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • czosnek

    2 ząbki
  • ocet winny

    2 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • kostki lodu

  • papryka zielona

    3 sztuki
  • papryka czerwona

    3 sztuki
  • papryka żółta

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Resztę warzyw oczyścić i pokroić drobno. Około 8 łyżek warzyw odłożyć. Do warzyw wlać sok pomidorowy. Zmiksować całość, doprawić octem winnym i solą. Zupę wstawić do lodówki co najmniej na godzinę. Przed podaniem zupę rozlać do miseczek. Porcje zupy udekorować odłożonymi warzywami. Do każdej miseczki gazpacho wrzucić po 4 kostki lodu i natychmiast podawać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

06.09.2011 09:43
super

Zoso

12.05.2011 18:17
lubię tą zupkę idealna na lato

kuklik

20.11.2010 17:04
bardzo ciekawe

RenataZ-et

28.08.2010 20:38
bardzo ciekawy przepis :)

Margo1

28.08.2010 08:21
nawet ciekawe...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat