Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzeźwiające gazpacho

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1/2 kg
sos pomidorowy 4 szklanki
ogórek 1 sztuka
cebula 1 sztuka
papryczka chili 1 sztuka
sól do smaku
czosnek 2 ząbki
ocet winny 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
kostki lodu
papryka zielona 3 sztuki
papryka czerwona 3 sztuki
papryka żółta 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Orzeźwiające gazpacho

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Resztę warzyw oczyścić i pokroić drobno. Około 8 łyżek warzyw odłożyć. Do warzyw wlać sok pomidorowy. Zmiksować całość, doprawić octem winnym i solą. Zupę wstawić do lodówki co najmniej na godzinę. Przed podaniem zupę rozlać do miseczek. Porcje zupy udekorować odłożonymi warzywami. Do każdej miseczki gazpacho wrzucić po 4 kostki lodu i natychmiast podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 06.09.2011 09:43
super
Zoso 12.05.2011 18:17
lubię tą zupkę idealna na lato
kuklik 20.11.2010 17:04
bardzo ciekawe
RenataZ-et 28.08.2010 20:38
bardzo ciekawy przepis :)
Margo1 28.08.2010 08:21
nawet ciekawe...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak