Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka obiadowa z mieszanej kapusty

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 250 g
kapusta czerwona 350 g
marchewka średnia
cebula biała duża
olej rzepakowy
sok z cytryny
ocet jabłkowy
sól i pieprz
cukier

Porada

Można dodać utarte jabłko.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka obiadowa z mieszanej kapusty

Kapustę czerwoną cienko poszatkować i zalać w garnku gorącą wodą. Posolić i gotować na półmiękko. Odcedzić i polać octem jabłkowym by odzyskać ładny kolor. Odstawić do ostygnięcia.

Kapustę kiszona pokroić na mniejsze kawałki, dodać posiekaną cebulę, grubo tartą marchewkę i ostudzoną czerwoną kapustę. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz olejem. Wymieszać i schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak