Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lekki makaron ze szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 0,5 opakowania
szpinak mrożony 0,5 opakowania
szynka gotowana 3 plastry
cebula czerwona 0,5 szt
twaróg półtłusty 1 łyżka
sól i pieprz 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: lekki makaron ze szpinakiem

Makaron [najlepiej razowy] gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Szpinak przekładamy na patelnię i na małym ogniu rozmrażamy. Następnie cebulę kroimy w drobną kostkę, podobnie robimy z lekką szynką. Dodajemy do szpinaku wraz z przyprawami. Dusimy przez około 10 minut. Na koniec dodajemy łyżkę twarożku i mieszamy. Nakładamy na porcję makaronu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 28.02.2017 11:17
lubię takie dania
w mojej kuchni 26.02.2017 18:27
dobre jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak