Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg grillowany z natką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg świeży 1-2 szt
masło 40 g
oliwa 1 łyżka
natka pietruszki 1 pęczek
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg grillowany z natką

Pstrąga umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym .Skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny i przyprawić pieprzem czarnym i cytrynowym .Ponacinać nożem po wierzchu i odłożyć do zamarynowania do lodówki na 30 minut. Po wyjęciu do środka włożyć masło i natkę pietruszki pokrojoną drobno . Przełożyć na grilla lub patelnię grillową i grillować około 4 minuty z jednej strony i odwrócić na drugą stronę i też grillować 4 minuty .Przed podaniem skropić jeszcze sokiem z cytryny .Podawać do obiadu z ziemniakami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 27.02.2017 11:00
pstrag pyszny
Bernadeta1 26.02.2017 20:06
bardzo smaczna rybka
Łukasz15 25.02.2017 21:05
Uwielbiam pstrąga
w mojej kuchni 25.02.2017 20:34
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak