Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki mielone z kapustą pekińską

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

łopatka wieprzowa 600-700 gram
kapusta pekińska 1/2 główki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
jajko 1
kasza manna 3 łyżki
ryż 3 łyżki
olej do smażenia

sos

woda 4 szklanki
kostki rosołowe 2
koncentrat pomidorowy 5-6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki mielone z kapustą pekińską

Kroki postępowania

1
Łopatkę wieprzową mielimy na mielone w maszynce do mielenia mięs.
Krok 1 - Klopsiki mielone z kapustą pekińską foto
2
Kapustę pekińską również mielimy w maszynce do mielenia.
Krok 2 - Klopsiki mielone z kapustą pekińską foto
3
Do mięsa i kapusty dodajemy przyprawy do smaku, wsypujemy ryż i kaszę manną oraz wbijamy jajko. Wszystko razem dokładnie mieszamy - wyrabiamy.
Krok 3 - Klopsiki mielone z kapustą pekińską foto
4
Z masy mięsnej formujemy klopsiki. Klopsiki smażymy przez chwilę z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 4 - Klopsiki mielone z kapustą pekińską foto
5
Wodę zagotowujemy z kostkami rosołowymi i koncentratem pomidorowym.
Krok 5 - Klopsiki mielone z kapustą pekińską foto
6
Do sosu wkładamy klopsiki. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 40 minut.
Krok 6 - Klopsiki mielone z kapustą pekińską foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 25.02.2017 21:06
Bardzo smaczne
mysza75 25.02.2017 20:50
pyszne klopsy
mirosława4 25.02.2017 20:17
robię podobne tylko z białą kapustą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak