bitki

bitki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przyprawa do wieprzowiny

    . .
  • mięso wieprzowe

    500 g
  • kostka mięsna

    . .
  • śmietana

    . .
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieso kroimy w plastry,nie za grube.Rozbijamy lekko tluczkiem do miesa i obsypujemy przyprawa.Obsmazamy na niewielkiej ilosci oleju po czym zalewamy szklanką goracej wody.Przykrywamy i dusimy na małym ogniu.Co jakis czas uzupelniamy odparowny płyn.Wrzucamy do powstałego sosu kostke pieczeniową i zageszczamy łyżką mąki wymieszana ze smietanką.Dokładnie rozprowadzamy i chwilkę jeszcze podgrzewamy.Podajemy z surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

12.08.2011 22:41
Bardzo lubię takie mięska.

gosia561

04.07.2011 22:49
świetne

marcia71

03.07.2011 14:18
super wyglądają

SyMiki

25.06.2011 10:35
uwielbiam bitki

iknkirke

22.05.2011 14:08
smaczne

Amira

01.04.2011 23:59
uwielbiam bitki :)

plocia

29.11.2010 21:03
mogłabym je jeść codziennie

Karolcia12

21.10.2010 14:01
uwielbiam to danie

Karolcia12

21.10.2010 14:01
uwielbiam to danie

anja3107

29.08.2010 11:46
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat