Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka dla alergików

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza manna 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
cukier 0,5 szklanki
margaryna kostka 3/4 szt
jabłka 1 kg
cynamon Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka dla alergików

Kroki postępowania

1
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Boki wysmarować odrobiną margaryny. Mąkę, kaszę i cukier wymieszać.
Krok 1 - Szarlotka dla alergików  foto
2
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 2 - Szarlotka dla alergików  foto
3
Składniki suche podzielić na 3 części. Jedną z nich wyspać na dno tortownicy. Wyłożyć połowę jabłek, posypać cynamonem. Następnie znów suche składniki, jabłka, cynamon i suche składniki na samą górę zetrzeć margarynę. Piec godzinę w temperaturze 180 stopni.
Krok 3 - Szarlotka dla alergików  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 22.04.2017 10:46
bardzo fajny przepis
mirosława4 24.02.2017 11:42
apetyczna !
olkaaa 24.02.2017 10:18
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak