Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szwedzla zapiekanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 75 dkg
cebula 2 sztuki
koreczki helskie 1 opakowanie
masło 2 łyżki
mleko 1 szklanka
śmietana 1/2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieprz, sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szwedzla zapiekanka

Ziemniaki obrać, opłukać, wysuszyć i pokroić w cienkie plasterki, podobnie jak cebulę. Płaską formę do zapiekania natłuścić i układać warstwami: ziemniaki, cebulę i koreczki helskie. Ostatnią warstwą powinny być ziemniaki. Poszczególne warstwy oprószyć pieprzem, solą i siekaną zieleniną. Powierzchnię zapiekanki posypać tartą bułką i wiórkami masła. Zapiekać około godziny w nagrzanym piekarniku. Podając można dodać białe wino.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 24.02.2012 14:47
mniam
Margo1 28.08.2010 08:18
napewno smaczniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak