Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielowarzywna zupa z mięsem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wszystkie

schab bez kości 300 gram
ziemniaki 4
marchewki 2
pomidory 2
cebula 1
por 1
kalarepka młoda 1
seler 1/3

przyprawy

grzyby suszone 5 szt
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
masło 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wielowarzywna zupa z mięsem

Kroki postępowania

1
Warzywa obieramy. Mięso kroimy w niedużą kostkę, przygotowujemy przyprawy.
Krok 1 - Wielowarzywna zupa z mięsem foto
2
Mięso obsmażamy na oleju z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego i suszonych grzybków. Zalewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu 30 minut.
Krok 2 - Wielowarzywna zupa z mięsem foto
3
Pora kroimy w talarki, cebulę w kostkę - przesmażamy.
Krok 3 - Wielowarzywna zupa z mięsem foto
4
Kiedy cebulka się zeszkli dodajemy sporą ilość słodkiej, sproszkowanej papryki i odrobinę chili- smazymy jeszcze 2 minuty.
Krok 4 - Wielowarzywna zupa z mięsem foto
5
3 ziemniaki kroimy w grubszą kostkę, a jednego dość drobno siekamy – drobno pokrojony ziemniak rozgotuje się i zagęści nieco zupę. Marchewki kroimy w kostkę, podobnie robimy z selerem, cukinią oraz kalarepą.
Krok 5 - Wielowarzywna zupa z mięsem foto
6
Do podduszonego mięsa dodajemy pokrojone warzywa oraz pomidory.
Krok 6 - Wielowarzywna zupa z mięsem foto
7
Dodajemy również smażoną z porem cebulke
Krok 7 - Wielowarzywna zupa z mięsem foto
8
Całość dusimy na wolnym ogniu do miękkości warzyw.
Krok 8 - Wielowarzywna zupa z mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.02.2017 17:30
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak