Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona tołpyga w marynacie ziołowej

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba 1/2 kg (tołpyga płat)
czosnek ząbki 1 duży ząbek
oliwa 3 łyżki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Tymianek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Rozmaryn suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona tołpyga w marynacie ziołowej

Kroki postępowania

1
Płat tołpygi umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie pokroić na cztery kawałki.
Krok 1 - Pieczona tołpyga w marynacie ziołowej foto
2
Do miseczki wlać oliwę, dodać wszystkie przyprawy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Pieczona tołpyga w marynacie ziołowej foto
3
Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać marynatą i rozsmarować tak, aby z obu stron była pokryta marynatą. Odstawić na godzinę. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Smacznego :)
Krok 3 - Pieczona tołpyga w marynacie ziołowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kokoszka
kokoszka 25.02.2017 20:11
rybkę uwielbiam, a to danie wygląda przepysznie
edytazaw89@wp 23.02.2017 18:39
Wygląda pysznie
KORAL 23.02.2017 16:58
lubię taką rybkę :)
adelajda 23.02.2017 15:31
pyszna rybka
magdow 23.02.2017 13:16
smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak