Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone frytki z selera

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1 duża szt (1/2 kg)
oliwa 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 płaska łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone frytki z selera

Seler obrać, pokroić na około półcentymetrowe plastry, a następnie na paski. Do miski wlać oliwę, dodać wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać. Następnie wrzucić frytki i obtoczyć je dokładnie w przyprawach. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na niej frytki tak, aby tworzyły jedną warstwę, dzięki czemu równomiernie się upieką. Piec przez około 35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Podawać jako samodzielne danie, np. z dipem jogurtowym lub jako dodatek do obiadu.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kokoszka
kokoszka 04.03.2017 10:11
ciekawe jak smakują :)
gosia56 23.02.2017 12:54
na pewno smaczne
Ada-Gaba 23.02.2017 12:51
ciekawa propozycja
tobi1989 23.02.2017 12:05
Pomysłowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak