Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z gruszkami i kardamonem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 gruszki
2 szklanki mąki owsianej
1 szklanka mleka,
1 jajko
spora szczypta mielonego kardamonu
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżka cukru
olej rzepakowy
ulubiony miód

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z gruszkami i kardamonem

Do miski wsypujemy mąkę, kardamon i sól. Jajko roztrzepujemy, łączymy z mlekiem i dolewamy do miski z mąką. Mieszamy na gładką masę. Gruszki myjemy i trzemy na tarce z dużymi oczkami. Odciskamy nadmiar soku i dodajemy do masy, mieszamy i odstawiamy na jakieś 5 minut. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki na rumiany kolor. Wykładamy na talerze i polewamy miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 22.02.2017 21:23
smaczne placuszki
Ada-Gaba 22.02.2017 16:01
po prostu doskonałe placki
pestka 22.02.2017 13:56
pyszne śniadanie
Patrycja33 22.02.2017 11:53
rewelacyjny deser!
jan_mag 22.02.2017 11:51
Świetne smaki
RenataZ-et 22.02.2017 11:31
idealne połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak