Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina inaczej.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 500 g,
seler naciowy 2 łodyżki
marchewka 2 szt,
cebula 1 szt większa,
olej 3
czosnek 3 ząbki,
bulion wołowy 500 ml,
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
cukier brązowy 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku,
natka pietruszki 1/2 pęczka,
Dodatki: 300 ml. piwo Guinness

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina inaczej.

Mięso opłukać ,osuszyć ręcznikiem papierowym,pokroić w paski,
Seler, marchewkę obieramy , kroimy w plasterki .
Cebule i czosnek obieramy ,kroimy w drobną kostkę,
Mięso oprószyć pieprzem i podsmażyć na 1/2 części oleju, następnie mięso wyjąc dodać resztę oleju cebule i czosnek. Dodać mięsu ,mąkę i bulion wymieszać i zagotować ,
Wszystko dusić na małym ogniu pod przykryciem .Dodać piwo ,marchew ,seler naciowy oraz zioła prowansalskie , oraz łyżkę cukru brązowego , doprawić solą do smaku.
Dusimy do czasu aż mięso biedzie miękkie a sos stanie sie gęściejszy.
Przed podaniem posypać pietruszką zielona.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 24.02.2017 08:44
pyszne danie :-)
gusia1000 22.02.2017 22:43
Dobre jedzenie.
Małgorzata92 22.02.2017 10:18
Pyszności :)
mirosława4 22.02.2017 09:40
sycące danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak