Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka warstwowa z sosem czosnkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata lodowa 0,5 główki
kukurydza w puszce 0,5 puszki
pierś z indyka 1 szt
ogórek konserwowy Smak 2 szt
cebula czerwona 1 szt
jogurt naturalny 3 łyżki
sól i pieprz 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka warstwowa z sosem czosnkowym

Pierś z indyka kroimy w kostkę, gotujemy. Sałatę rwiemy i układamy warstwę. Następna warstwa to ogórki pokrojone w kostkę, kolejna to kukurydza, cebula pokrojona w kostkę, pierś pokrojona w kostkę oraz sałata. Przygotowujemy sos: czosnek miażdżymy, łączymy z jogurtem, solą i pieprzem. Polewamy sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 25.02.2017 08:51
bardzo dobra
Wafelek2601 21.02.2017 22:09
Bardzo dobra
bertpvd 21.02.2017 22:08
Pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak