Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w galaretce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 szt.
woda 2 szklanki
dżem 4 łyżki
cukier 4 dag
cukier waniliowy 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w galaretce

Wykonanie:
Jabłka umyć, wydrążyć gniazdka nasienne, ułożyć w rondelku, zalać wodą, dodać cukry i gotować bardzo powoli około 20 minut, tak aby się nie rozgotowały. Następnie ugotowane jabłka ułożyć delikatnie w salaterce i napełnić dżemem o dowolnym smaku. W wywarze jabłkowym rozpuścić żelatynę i zalać krzepnącą galaretką jabłka. Po czym schłodzić i podawać. Deser smakuje wybornie też z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 22.02.2017 10:36
świetny deser :-)
AZgotuj 22.02.2017 10:27
ten deser by mi smakował:)
magdow 21.02.2017 23:07
smakowity przepis ;)
Renata9 21.02.2017 22:32
Fajny deserek
bertpvd 21.02.2017 22:08
Super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak