Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka ryżowa z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 puszka fasoli
1 puszka kukurydzy
1 puszka groszku
1 duża ugotowana marchewka
sól, pieprz
papryka marynowana 50-100 g
jogurt naturalny 1 małe opakowanie
ryż 3 woreczki
ser żółty 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka ryżowa z warzywami

1. Ryż ugotować.
2. Marchewkę ugotować i pokroić w kostkę.
3. Paprykę i ser pokroić w kostkę.
4. Fasolę, kukurydzę, groszek odsączyć.
5. Ryż wymieszać z warzywami. Dodać mały jogurt naturalny, sól i pieprz.

** Można dodać drobno posiekany czosnek.
*** Można kupić gotową mieszankę warzywną (kukurydza, groszek, marchewka, papryka, fasola). Wtedy 3 woreczki ryżu należy wymieszać z dwoma lub trzema mieszankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 21.09.2012 09:04
pyszna i kolorowa
Joanna108
Joanna108 05.04.2011 19:33
ale pycha kolorki !!!
lukoszek88 19.11.2010 12:03
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak