Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szklanka
papryka 2 sztuki
cukinia 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
sos sojowy 2 łyżki
rozmaryn
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana z warzywami

Kaszę sparzyć i osączyć. Papryki umyć, usunąć z nich gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kostkę. Cukinie (nie obierać ze skórki) pokroić w ćwierćplasterki. Cebulę obrać i posiekać. Cebulę i kaszę przełożyć do rondla. Zalać dwiema szklankami wody. Dusić je kilka minut na małym ogniu. Potem posolić i wstawić na 25 minut do gorącego piekarnika. Posiekany czosnek, cukinię i paprykę dusić aż do czasu, kiedy warzywa staną się miękkie, ale wciąż jędrne. Doprawić je sosem sojowym, rozmarynem, solą i pieprzem. Kaszę wyjąć z piekarnika i skropić ją sosem sojowym. Wyłożyć ją na talerze, obok ułożyć uduszone warzywa. Danie najlepiej smakuje na ciepło. Warzywa także można skropić odrobiną sosu sojowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.08.2010 08:18
lubię takie rzeczy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak