Kasza jaglana z warzywami

Kasza jaglana z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1 szklanka
  • papryka

    2 sztuki
  • cukinia

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    3 ząbki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • rozmaryn

  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę sparzyć i osączyć. Papryki umyć, usunąć z nich gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kostkę. Cukinie (nie obierać ze skórki) pokroić w ćwierćplasterki. Cebulę obrać i posiekać. Cebulę i kaszę przełożyć do rondla. Zalać dwiema szklankami wody. Dusić je kilka minut na małym ogniu. Potem posolić i wstawić na 25 minut do gorącego piekarnika. Posiekany czosnek, cukinię i paprykę dusić aż do czasu, kiedy warzywa staną się miękkie, ale wciąż jędrne. Doprawić je sosem sojowym, rozmarynem, solą i pieprzem. Kaszę wyjąć z piekarnika i skropić ją sosem sojowym. Wyłożyć ją na talerze, obok ułożyć uduszone warzywa. Danie najlepiej smakuje na ciepło. Warzywa także można skropić odrobiną sosu sojowego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

28.08.2010 08:18
lubię takie rzeczy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat