Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z białej czekolady

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 tabliczki białej czekolady
200 ml śmietanki 30 %
2 jajka
1 łyżka cukru pudru
pół laski wanilii
15 mrożonych truskawek

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z białej czekolady

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej ziarenka z laski wanilii. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem. Śmietanę ubijamy i dodajemy do ostudzonej czekolady. W osobnej misce ubijamy białka i dodajemy do reszty składników. Mus przelewamy do miseczek i schładzamy w lodówce przez parę godzin. Truskawki rozmrażamy i miksujemy w blenderze. Do musu dodajemy zmiksowane owoce. Truskawki możecie zastąpić innymi kwaśnymi owocami. Mus jest bardzo słodki, przyda mu się coś orzeźwiającego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 22.02.2017 21:22
Koniecznie muszę zrobić :)
2milutka 21.02.2017 23:56
apetyczny mus
halina17 21.02.2017 19:12
Dobry deser.
benka 21.02.2017 18:40
Ciekawy deser.
agaK. 21.02.2017 17:23
Słodko, faktycznie coś kwaskowatego by go 'obudziło':) Ale fajny.
Patrycja33 21.02.2017 12:29
pyszny deser!
pestka 21.02.2017 12:25
smaczny deser
olkaaa 21.02.2017 11:46
chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak