Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa czekolada

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej kokosowy 120 gram
ksylitol 80 gram
syrop klonowy 2 łyżki
kakao 25 gram
laska wanili
bakalie

Porada

Jako foremki wykorzystałam opakowania po serkach.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa czekolada

1. W garnku rozpuszczamy olej kokosowy, dodajemy do niego ksylitol i syrop klonowy, następnie kakao i miąższ z połowy laski wanilii lub aromat waniliowy. Chwilę podgrzewamy cały czas mieszając. Zdejmujemy z ognia i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy bakalie (np. orzechy, suszoną żurawinę, rodzynki, pistacje).
2. Masę przelewamy do foremek i ostudzoną wstawiamy do zamrażarki na pół godziny. Potem przechowujemy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 22.02.2017 00:17
Pycha. Czasami też robię :)
Justi2401 21.02.2017 12:48
Wspaniała i kusząca :)
jagoda5913 21.02.2017 11:54
Fajnie wtgląda
Habibi 21.02.2017 11:29
Ja też często kombinuję z różnymi składnikami i czasami wychodzą naprawdę ciekawe i smakowite domowe wyroby :)
Patrycja33 21.02.2017 11:09
chętnie bym zjadła taka czekoladę !
AZgotuj 21.02.2017 11:05
cudowne sztabki czekolady :)
Konczi 21.02.2017 10:59
uroczo wyglądają :)
mysza75 21.02.2017 10:59
jaka fajna i pyszna czekolada
mirosława4 21.02.2017 10:37
apetyczna !
jan_mag 21.02.2017 10:30
wygląda mega apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak