Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki serowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 500 g
mąka tortowa 500 g
żółtko jajek 4 szt
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
wódka 1 łyżeczka
śmietana kwaśna 250 ml
olej do smażenia
cukier puder
cukier 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki serowe

Ser zmielić lub przecisnąć przez praskę.Mąkę wysypać na stolnicę,dodać ser,żółtka,cukier,wódkę i śmietanę.zagnieść ciasto.Gotowe podsypać mąka i rozwałkować na grubość ok 1,5 cm.Wycinać szklanką kółka a następnie w każdym kółku dziurkę kieliszkiem.Tak przygotowane kółka wrzucać na gorący olej i smażyć z obu stron..Usmażone wykładać na ręcznik papierowy a lekko przestudzone posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 29.03.2017 09:01
Pyszne i kuszące oponki;)
anulka69 10.03.2017 16:42
smaczne oponki
pestka 09.03.2017 07:07
pyszny deser
Wacław 21.02.2017 16:17
bardzo pyszne :-)
Janina 21.02.2017 15:59
Moje ulubione ;))
Krystyna32 21.02.2017 08:51
bardzo apetyczne
slodkieniebo 21.02.2017 08:41
Idealne na zbliżający się Tłusty Czwartek ! :)
Malinka 21.02.2017 08:32
Bardzo je lubię, idealne do kawki i nie tylko!
justynkag 21.02.2017 06:50
Pysznie wyglądają
norweska20 21.02.2017 00:37
bardzo lubimy :)
Barbara13 20.02.2017 22:33
ze śmietaną jeszcze nie robiłam
magdow 20.02.2017 21:04
smakowity przepis !
Wiesława1 20.02.2017 20:10
hmmm pyszne pączusie
Bernadeta1 20.02.2017 20:10
Kiedyś często robiłam, bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak