Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bucatini al pomodoro

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron bucatini 250 g
passata pomidorowa 250 g
oliwa 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat
parmezan starty 50 g
Bazylia suszona Prymat

Porada

Jest to szybsza i uproszczona wersja pasty al pomodoro.

Przepis i sposób przygotowania na: Bucatini al pomodoro

Makaron gotujemy al dente. Do rondelka wlewamy oliwe z oliwek, umieszcamy na małym ogniu. Czosnek nacinamy w kilku miejscach i wrzucamy na oliwe. Szklimy aż sie zarumieni na brązowo. Nie wolno go przypalić! Wyjmujemy go z oliwy. Wlewamy do niej passatę. Mieszamy. Podgrzewamy. Dodajemy przyprawy, tj. sól, pieprz, papryke, troszke czosnku granulowanego. Mieszamy. Gotujemy 4 minuty. Sos mieszamy z makaronem. Podajemy posypany startym parmezanem a najlepiej pecorino jesli mamy. Posypujemy suszona lub swieza bazylia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cookarka 22.02.2017 18:53
Wow!Pycha!!
Smaczna_B 22.02.2017 17:36
Widzę , że włoska szkoła drugiej połówki daje znakomite efekty!Fajny przepis !
marzut 21.02.2017 11:15
Proste ale smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak