Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka po meksykańsku

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 400 gram
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
ketchup pikantny 3 łyżki
musztarda 2 łyżki
Coca-Cola 1 szklanka
miód 1 łyżka
chilli 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka po meksykańsku

Kroki postępowania

1
Przygotować składniki
Krok 1 - Żeberka po meksykańsku foto
2
MARYNATA: Cebulę i czosnek posiekać, dodać miód, ketchup, musztardę, płatki chilli, słodką paprykę i wymieszać.
Krok 2 - Żeberka po meksykańsku foto
3
Do marynaty włożyć żeberka i marynować cała noc.
Krok 3 - Żeberka po meksykańsku foto
4
Zamarynowane żeberka przełożyć do naczynia żaroodpornego bez przykrywki, zalać marynatą.
Krok 4 - Żeberka po meksykańsku foto
5
Podczas pieczenia żeberka raz obrócić, aby przypiekły się z drugiej strony.
Z marynaty zrobi się świetny sos.
Krok 5 - Żeberka po meksykańsku foto
6
Żeberka piec przez ok. 2 godziny w temperaturze 200 stopni.
Krok 6 - Żeberka po meksykańsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 21.02.2017 17:57
muszą być pyszne
Krzysztof15 20.02.2017 17:02
palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak