Sposób przygotowania
Gruszki obrać i podzielić na pół. Usunąć dokładnie nasienie. Następnie nasmarować masłem 4 duże kawałki folii aluminiowej i zawinąć w nie połówki gruszek. Borówki wyłożyć. Ser pleśniowy rozkruszyć widelcem i zmieszać na gładką masę ze słodką śmietanką. Krem serowy również odstawić na później. Połówki gruszek opiekać na obrzeżu grilla przez około 20 minut. W niezbyt wysokiej temperaturze często obracając. Połówki gruszek rozwinąć i ostrożnie przełożyć na talerze. Otwory gruszek napełnić kremem serowym. Podawać z borówkami. Smacznego !!
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
IlonaAlbertos
iwona332
Krzysztof42
Adamorek
rakow2
kielcok1
Agnik
Barbara55
RenataZ-et