Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane gruszki z grilla

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 2 sztuki
masło 2 łyżki
powideł z borówek 200 g
słodkiej śmietany 100 g
rokpol 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane gruszki z grilla

Gruszki obrać i podzielić na pół. Usunąć dokładnie nasienie. Następnie nasmarować masłem 4 duże kawałki folii aluminiowej i zawinąć w nie połówki gruszek. Borówki wyłożyć. Ser pleśniowy rozkruszyć widelcem i zmieszać na gładką masę ze słodką śmietanką. Krem serowy również odstawić na później. Połówki gruszek opiekać na obrzeżu grilla przez około 20 minut. W niezbyt wysokiej temperaturze często obracając. Połówki gruszek rozwinąć i ostrożnie przełożyć na talerze. Otwory gruszek napełnić kremem serowym. Podawać z borówkami. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 13.07.2013 22:44
wspaniały pomysł na pyszny deser
Barbara55 10.01.2012 19:29
a gruszka na to nie możliwe
Agnik 04.12.2011 10:41
lubię gruszki
kielcok1 28.11.2011 16:38
a co na to gruszka ?
rakow2
rakow2 22.04.2011 13:54
poważna sprawa
Adamorek 22.01.2011 22:40
super
Krzysztof42 22.09.2010 14:15
wszystko fajnie tylko ser pleśniowy bym pominął
iwona332 18.09.2010 00:13
super
IlonaAlbertos 18.06.2010 12:33
Uwielbiam grillowane gruszki i jabłka. Na pewno skorzystam z Twojego przepisu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak