Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka marynowana według mojego przepisu.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1,5 kg.
woda zimna 5 szkl.
ocet 10 % 1 szkl.
cukier 4 - 5 łyżek
sól 1 -2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 2 -3 ziarenka na słoik
Gorczyca biała cała Prymat 1/3 łyżeczki na słoik
Liść laurowy suszony Prymat 1 na słoik
cebula 1 - 2 plasterki na słoik
olej 1 łyżeczka na słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka marynowana według mojego przepisu.

Paprykę dokładnie umyć oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w większe i mniejsze kawałki.
Słoiki wyparzyć .
Wodę zagotować dodać ocet, cukier i sól. Do każdego słoika włożyć przyprawy. Pokrojoną paprykę zalać gorącą wodą na 2 - 3 min,nie powinna być miękka. Wkładamy ją do słoików i zalewamy gorącą zalewą. Na górę każdego słoika dodajemy po łyżeczce oleju.
Słoiki zakręcamy i obracamy do góry dnem.odwrócone.
Nie musimy pasteryzować,ale jeżeli ktoś chce to pasteryzujemy 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.02.2017 22:27
Warto taką robić na zimę.
Wacław 20.02.2017 10:05
znakomita papryka !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak