Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie paszteciki z wędzonym kurczakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
kurczak wędzony 1 ćwiartka
natka pietruszki 2-3 gałązki
majonez 3 łyżki
ketchup 3 łyżki
sól i pieprz
jajko 1 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie paszteciki z wędzonym kurczakiem

Niedużą cebulę pokroić w małą kosteczkę. Natkę pietruszki posiekać. Mięso z wędzonego kurczaka pokroić w kostkę.
W misce wymieszać: Wędzonego kurczaka, cebulę, natkę pietruszki, majonez, keczup oraz sól i pieprz.
Ciasto francuskie pokroić na prostokąty. Na środek każdego nałożyć łyżkę farszu i zawinąć (zalepiając je). Jajko rozmącić i posmarować każdy pasztecik.

Piec ok. 20 min. wcześniej rozgrzanym piekarniku do 200 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 28.02.2017 14:51
brzmi wykwintnie, smaczne nadzienie
Ela15 28.02.2017 11:13
fajne paszteciki
Justyna Jussstiii 25.02.2017 21:46
fajny przepis
Renata9 19.02.2017 20:47
Fajna przystawka :-)
Wafelek2601 19.02.2017 19:49
Super wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak