Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy drożdżowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże świeże 8 g
cukier 4 łyżki
sól szczypta
cukier waniliowy
owoce 500 g
mąka pszenna 4 szkl
mleko 3,2% 1 szkl
olej do smażenia
cukier puder
jajko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy drożdżowe

Kroki postępowania

1
Jajka miksuję z cukrem i cukrem waniliowym , dodaję szczypt soli.
Krok 1 - Racuchy drożdżowe foto
2
W mleku rozdrabniam drożdze, miksuję dodając jajka z cukrem.
Krok 2 - Racuchy drożdżowe foto
3
Do ciasta wsypuję mąkę i delikatnie mieszam na małych obrotach.
Krok 3 - Racuchy drożdżowe foto
4
Na koniec wrzucam kostki owoców u mnie rabarbar i jabłka, smaże placki na rozgrzanym oleju.
Na koniec posypuję przestudzone cukrem pudrem.
Krok 4 - Racuchy drożdżowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 13.05.2017 06:55
zjadłabym takiego racucha
wirtualnykucharz 19.02.2017 18:12
dawno nie jadłem , wyszły fajne
AZgotuj 19.02.2017 14:21
uwielbiam racuchy:)
Izabela77 19.02.2017 13:30
dawno nie robiłam, aż ślinka cieknie )
Wacław 19.02.2017 12:47
tez bardzo lubię :-)
dodi 19.02.2017 12:24
pyszniutkie są
Patrycja33 19.02.2017 10:01
uwielbiam wszelkiego rodzaju!
Renata9 18.02.2017 21:31
Dobre racuchy.
mirosława4 18.02.2017 21:09
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak