Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg łososiowy w szynce parmeńskiej pieczony na pieczarkach

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 300 gram
pstrąg łososiowy 300 gram (filet)
szynka parmeńska 4 plastry
pomarańcza 1/2 szt
oliwa 3 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
cebula 1 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg łososiowy w szynce parmeńskiej pieczony na pieczarkach

Kroki postępowania

1
Pieczarki dokładnie oczyścić i pokroić w cienkie plasterki. Wrzucić do naczynia żaroodpornego.
Krok 1 - Pstrąg łososiowy w szynce parmeńskiej pieczony na pieczarkach foto
2
Cebulę pokroić w ćwierćplasterki i dodać do pieczarek. Wymieszać oliwę z octem balsamicznym i sokiem wyciśniętym z połówki pomarańczy. Dodać sól i świeżo zmielony pieprz. Połowę sosu wlać do pieczarek, wymieszać.
Krok 2 - Pstrąg łososiowy w szynce parmeńskiej pieczony na pieczarkach foto
3
Pstrąg łososiowy umyć i osuszyć ręcznikiem łososiowym. Przekroić na cztery kawałki. Każdy z nich owinąć plasterkiem szynki parmeńskiej i ułożyć na pieczarkach. Skropić rybę resztą sosu.
Krok 3 - Pstrąg łososiowy w szynce parmeńskiej pieczony na pieczarkach foto
4
Wstawić danie do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Piec na dolnej półce przez 20 minut z termoobiegiem.
Smacznego :)
Krok 4 - Pstrąg łososiowy w szynce parmeńskiej pieczony na pieczarkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kokoszka
kokoszka 23.02.2017 11:03
wspaniały zestaw obiadowy
Wiesława1 19.02.2017 08:08
Pyszna propozycja
jagoda5913 18.02.2017 18:18
fajne danie
w mojej kuchni 18.02.2017 11:45
same pyszności
ilka01 18.02.2017 10:56
pyszności :)
Bernadeta1 18.02.2017 10:16
Takie jedzonko chętnie bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak