Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z dodatkiem ziół prowansalskich-zaserwowany z Mozzarella i kiełkami brokuła:)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 0,5 kg
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyzka
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 szklanki
mozzarella w kulce 1 sztuka
kiełki brokuła 1 garść
sól i pieprz 1\3 lyzeczki
olej do smażenia 2 łyzki
mąka pszenna 2 łyzki
Grill przyprawa ziołowa Prymat 1\4 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z dodatkiem ziół prowansalskich-zaserwowany z Mozzarella i kiełkami brokuła:)

Kroki postępowania

1
Fileta z indyka kroimy na plastry-delikatnie rozklepujemy i obsypujemy przyprawą ziołową, solą i pieprzem.
Krok 1 - Filet z dodatkiem ziół prowansalskich-zaserwowany z Mozzarella i kiełkami brokuła:) foto
2
Jajka roztrzepujemy z mąką -dodajemy zioła prowansalskie. W drugim talerzu umieszczamy bułkę tartą.
Krok 2 - Filet z dodatkiem ziół prowansalskich-zaserwowany z Mozzarella i kiełkami brokuła:) foto
3
Przystępujemy do panierowania w kolejności jajko -bułka tarta.
Krok 3 - Filet z dodatkiem ziół prowansalskich-zaserwowany z Mozzarella i kiełkami brokuła:) foto
4
Opanierowane filety umieszczamy na patelni z rozgrzanym olejem . Gdy jedna strona jest już usmażona , układamy na niej plastry mozzarelli i smażymy z 2 strony. Mozzarella powinna się delikatnie rozpuścić . Fileta układamy na talerzu i obsypujemy kiełkami brokułu . smacznego :)
Krok 4 - Filet z dodatkiem ziół prowansalskich-zaserwowany z Mozzarella i kiełkami brokuła:) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 17.02.2017 22:58
smakowite mięsko
adelajda 17.02.2017 21:11
chętnie zjem porcyjkę
MagdalenaIC 17.02.2017 14:46
Pysznie :)
olkaaa 17.02.2017 14:35
chętnie zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak