Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z selera i mleka koziego

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

0,5 kg selera
2 ziemniaki
cebula duża
1 l bulionu warzywnego
1 szklanka mleka koziego
1 ząbek czosnku
szczypta gałki muszkatołowej
olej rzepakowy
grzanki z ulubionego pieczywa
migdały w płatkach
szczypiorek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z selera i mleka koziego

Seler i ziemniaki obieramy i kroimy w małą kostkę, myjemy. W garnku rozgrzewamy olej, wsypujemy do niego ziemniaki, seler, pokrojoną w mniejsze kawałki cebulę i rozdrobniony czosnek, smażymy około 5 minut. Do całości wlewamy bulion i mleko, gotujemy około 25 minut. Doprawiamy gałką muszkatołową i solą. Zupę studzimy i miksujemy na gładki krem. Podgrzaną, podajemy z grzankami, uprażonymi płatkami migdałów i szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 20.02.2017 18:01
Bajecznie wygląda i zapewne tak też smakuje.
KORAL 20.02.2017 12:26
wygląda smakowicie
Madzai 20.02.2017 10:52
Ciekawa propozycja:)
ilka01 20.02.2017 10:21
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak