Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sufletowy naleśnik z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mąka 1/2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
woda letnia 1/4 szklanki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
jabłka 0,5 kg
cukier 1 łyżka
cynamon Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sufletowy naleśnik z jabłkami

Przygotuj ciasto z jajka, mąki, mleka, wody i cukru waniliowego i usmaż cienkie naleśniki. Jabłka obierz, pokrój na kawałki. W garnku zagotuj 2 łyżki wody z cukrem, wrzuć jabłka i gotuj do miękkości. Gdy owoce będą miękkie dodaj cynamon i zmiksuj blenderem. Naleśniki zwijaj według uznania, do środka nakładaj nadzienie z jabłek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 22.11.2013 11:15
Od dawna chodzą za mną naleśniki:) Chyba w końcu będę musiała je zrobić;):)
Iwona51
Iwona51 16.09.2011 18:28
pycha
barbara11561 27.06.2011 07:52
pyszny:)
edyta44 02.03.2011 16:11
apetycznie wyglada
Monika193
Monika193 28.08.2010 22:08
wygląda ciekawie
Margo1 28.08.2010 08:09
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak