Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykańska zupa z kurczakiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
fasola czerwona z puszki 1 puszka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
koncentrat pomidorowy 1 mała puszka ( Pudliszki)
kukurydza w puszce 1 puszka
ser żółty 400 g
Przyprawa do kurczaka po meksykańsku 1 op
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańska zupa z kurczakiem

Pierś z kurczaka oczyścić z błonek, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju,dodając łyżkę przyprawy meksykańskiej. Smażyć, aż mięso będzie miękkie, przełożyć do garnka dodać fasole z puszki razem z zalewą, a także puszkę krojonych pomidorów oraz odsączoną kukurydze konserwową.
Gotujemy na małym ogniu dodając szklankę wody oraz koncentrat pomidorowy, dodajemy jeszcze większą połowę przyprawy meksykańskiej . Gotować 5 minut.

Do gotującej zupy dodać potarty ser wymieszać.
Zjadać gorącą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 16.02.2017 22:11
super pomysł
gusia1000 16.02.2017 22:01
Dobra zupa.
w mojej kuchni 16.02.2017 18:25
pyszne danie obiadowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak