Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Toskańska zupa pomidorowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 puszka pomidorów krojonych (lub 5 świeżych, obranych)
1 kubek wody
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 duże kromki czerstwego chleba bez skórki
1 łyżeczka octu winnego
pół łyżeczki cukru
bazylia świeża
Liść laurowy suszony Prymat
oliwa extra virgin
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Toskańska zupa pomidorowa

Na patelni smażymy pokrojoną w małą kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek. Po 2 minutach wlewamy wodę, ocet i puszkę pomidorów. Dodajemy cukier, sól, liść laurowy i gotujemy 5 minut. Po tym czasie wrzucamy kawałki chleba i gotujemy kolejne 10 minut. Chleb powinien się rozpaść, zupa powinna się zrobić bardzo gęsta. Po ugotowaniu, wlewamy do zupy 1 łyżkę oliwy i dorzucamy liście bazylii, wszystko mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 18.02.2017 19:01
bardzo apetyczna!
Ada-Gaba 17.02.2017 17:00
bardzo pyszna
Ania321 17.02.2017 11:28
zjadłabym bardzo chętnie :)
ilka01 16.02.2017 22:08
smaczna zupa :)
Bernadeta1 16.02.2017 20:50
Na ;pewno bardzo smaczna
jan_mag 16.02.2017 18:40
Wspaniała zupka
cukiereczek 16.02.2017 18:04
jaka apetyczna
adelajda 16.02.2017 16:42
wygląda smakowicie
Wiktoria29 16.02.2017 16:28
wygląda rewelacyjnie
Agnieszka-87-25 16.02.2017 15:21
apetyczn zupa
Patrycja33 16.02.2017 14:29
cudnie wygląda:)
RenataZ-et 16.02.2017 14:26
bardzo apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak