Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z gęsi z suszonymi pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gęś 2 kg
wątróbka drobiowa 0,5 kg
włoszczyzna 0,5 kg
bułka 2 szt
jajko 2 szt
pomidory suszone Smak 3 szt
sól i pieprz 2 łyżeczki

Porada

Do masy możemy wrzucić kilka całych suszonych śliwek. Świetnie podkręci smak pasztetu.

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z gęsi z suszonymi pomidorami

Mięso gotujemy z warzywami do miękkości. Następnie wrzucamy wątróbkę żeby się sparzyła. Mięso obieramy, mielimy wraz z warzywami i suszonymi pomidorami oraz namoczonymi bułkami. Masę mieszamy z roztrzepanymi jajkami i przyprawami. Przelewamy do formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 16.02.2017 11:25
przepyszny pasztet :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak