Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada na gorąco z malinami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny mrożone spora garść
czekolada gorzka 1/2 tabliczki
śmietana 30% 200 ml
płatki migdałowe 2 łyżki
miód 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na gorąco z malinami

Maliny wraz z miodem wrzucamy do garnuszka i podgrzewamy aż odtają.
Wlewamy je na dół szklanek.
Czekoladę rozpuszczamy i dodajemy do niej połowę śmietanki kremówki, mieszamy aż dobrze się ze sobą połączą.
Resztę śmietanki ubijamy na sztywno.
Czekoladę wlewamy na gorące maliny, następnie wykładamy ubitą śmietankę i posypujemy płatkami migdałowymi ( u mnie dodatkowo uprażone na patelni).
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kokoszka
kokoszka 22.02.2017 17:08
czekolada w każdej postaci to mój ulubiony deser
Wiktoria29 19.02.2017 20:14
przepyszna rozpusta
KORAL 18.02.2017 21:17
pysznie wygląda :)
Asik32 15.02.2017 15:19
wspaniały deser:)
tobi1989 15.02.2017 14:24
Pyszny pomysł :)
Małgorzata92 15.02.2017 13:46
Pyszności :)
slodkieniebo 15.02.2017 13:36
Wygląda wspaniale !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak