Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny kurczak z dzikim ryżem i melonem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 piersi z kurczaka
400 g dzikiego ryżu
1/3 żółtego melona
2 łyżki harissy
sok z połowy cytryny
pół pęczka natki pietruszki
sól
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny kurczak z dzikim ryżem i melonem

Piersi z kurczaka kroimy w grubszą kostkę i marynujemy w harissie, przynajmniej godzinę. Melona kroimy również w sporą kostkę lub wydrążamy kulki, skrapiamy sokiem z cytryny. Ryż gotujemy do miękkości. Kurczaka smażymy na oleju, pod koniec smażenia dorzucamy do niego ryż i melona, solimy do smaku. Przekładamy na talerze i posypujemy natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 15.02.2017 18:29
bardzo apetyczne danie :)
Ewelina1991 15.02.2017 17:25
dobre danie
ilka01 15.02.2017 17:19
super przepis :)
Wiktoria29 15.02.2017 16:22
fajne danie, lubię takie smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak