Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta Eli inaczej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 mała główka
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
woda 1/4 szklanki
ocet 10 % 2 łyżki
cebula 1 sztuka
smalec 1 (ze skwarkami)

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta Eli inaczej

Ja mam garnek stalowy z grubym dnem i w nim gotuję czerwoną kapustę.

Do garnka z grubynm dnem włożyć poszatkowaną kapustę,posiekaną cebulę,boczek lub słoninę ze skwarkami,sól,pieprz,cukier,ocet lub sok cytrynowy,wodę i gotować pod przykryciem,na bardzo małym ogniu.Woda podczas gotowania odparuje.Miękką kapustę wymieszać.Uważać żeby nie przypalić kapusty.Ma nieporównanie lepszy smak.Nie jest wymoczona i wszystkie smaki zostają w kapuście.Niekiedy do gotowania dodaję jeszcze pokrojone jabłka.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 20.06.2013 15:12
ale smakowita kapusta
Smakosz6 23.05.2011 09:21
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak