Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z paluszkami surimi i nutą curry

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Bardzo duża miska

ryż 200 gram
paluszki surimi 300 gram
kukurydza konserwowa 1 puszka
ogóreczki z curry Smak 4-5 sztuk
szczypiorek 1 pęczek
Przyprawa curry orientalna Prymat
sól i pieprz

Dodatkowo

majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z paluszkami surimi i nutą curry

Ryż ugotować (w osolonej wodzie, na sypko) wg przepisu z opakowania i pozostawić do ostudzenia.
Kukurydzę odcedzić z zalewy, natomiast paluszki surimi pokroić na mniejsze kawałki, ogórki w kostkę, a szczypiorek drobno posiekać.
Wszystkie składniki umieścić w dużej misce i połączyć z majonezem.
Sałatkę doprawić curry, solą oraz pieprzem, a przed podaniem schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 16.02.2017 00:21
Dziękuję :)
RenataZ-et 15.02.2017 14:19
pomysłowa :)
gusia1000 15.02.2017 02:17
Dobra sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak