Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BRUKSELKA Z CHRUPIĄCYM BOCZKIEM I BUŁKĄ TARTĄ

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 0.5 kg.
masło 2 łyżki
boczek wędzony 3 plastry [parzony]
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sól 1/2 łyżeczki + 1 szczypta
cukier 1 łyżeczka

Porada

Podawać jako dodatek do obiadu.

Przepis i sposób przygotowania na: BRUKSELKA Z CHRUPIĄCYM BOCZKIEM I BUŁKĄ TARTĄ

W garze gotujemy wodę. Kiedy zacznie wrzeć dodajemy sól ( 1/2 łyżeczki ) i cukier. Wrzucamy umytą brukselkę. Gotujemy 8-10 minut ( krócej jeśli ktoś woli bardziej al dente ). Odcedzamy.
Na patelni roztapiamy masło. Wrzucamy pokrojony w drobną kostkę boczek i bułkę tartą. Mieszamy. Gdy zawartość patelni zacznie się rumienić wrzucić brukselkę. Wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 05.05.2017 15:37
Pysznie :D
Wiktoria29 14.02.2017 15:33
nie przepadam za brukselką , ale u ciebie wygląda tak smakowicie że bym się skusiła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak