Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz rybny

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 100 g
marchew 2 szt
koncentrat pomidorowy 150 ml
makrela wędzona 1 szt
pieprz
sól do smaku
olej do smażenia
cebula biała 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz rybny

Kroki postępowania

1
Ryż gotuję do miękkosci w osolonej wodzie, nastepnie odcedzam go, płuczę i przekłądam do miski. Marchewki obrane również gotuję do miękkosci a następnie ścieram na tarce o dużych oczkach i dodaję do ryżu.
Krok 1 - Paprykarz rybny foto
2
Cebulke podsażam na rumiano na oleju, z dodatkiem pieprzu, soli, czosnku i słodkiej, ostrej papryki.
Krok 2 - Paprykarz rybny foto
3
Cebulkę z całą zawartością z patrlni dodaję do ryżu, dodaję koncentrat pomidorowy i wszystko dokładnie mieszam.
Krok 3 - Paprykarz rybny foto
4
Na koniec obieram z mięsa i ości wędzoną makrele, i czastki mięsa przekładam do reszty, wszystko mieszam i podaję domowy paprykarz schłodzony wczesniej z pieczywem.
Krok 4 - Paprykarz rybny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 02.03.2017 20:13
pyszne że ho, ho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak