Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gofry bezglutenowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Czy da się zrobić gofry bezglutenowe? Jak najbardziej! Wystarczy odpowiednio połączyć mąki bezglutenowe, a efekt będzie idealnie chrupiący i pyszny

Składniki:

mąka kukurydziana 50 gram
mąka ryżowa 50 gram
mąka ziemniaczana 50 gram
sól 1 szczypta
cukier 1 łyżka
jajko 2 szt.
mleko 1 szklanka
proszek do pieczenia 3/4 łyżeczki
masło 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Gofry bezglutenowe

Gofry bezglutenowe przygotowuje się z trzech rodzajów mąki: kukurydzianej, ryżowej i ziemniaczanej. Zastosowanie ich wszystkich pozwala na uzyskanie pożądanej konsystencji ciasta, która da nam chrupiące i pyszne gofry!

1. Masło rozpuść w rondelku.
2. Mąki wymieszaj, dodaj sól, proszek do pieczenia i cukier. Następnie dodaj masło, żółtka i mleko, połącz. Ciasto odstaw na 30 minut.
3. Białka ubij na sztywną pianę i dodaj do ciasta. Delikatnie wymieszaj.
4. Piecz gofry i podawaj z ulubionymi dodatkami.

Zobacz także:

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 15.02.2017 10:56
apetycznie wyglądają
Ola1young 14.02.2017 16:05
bardzo pyszne :)
Mniam 14.02.2017 10:56
Przydatny przepis.
cukiereczek 13.02.2017 16:54
kolejny przepis na pyszne gofry
Wafelek2601 13.02.2017 15:44
Bardzo smaczne
w mojej kuchni 13.02.2017 15:34
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak