Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka musztardowo - miodowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Żeberka musztardowo-miodowe pieczone w piekarniku, to aromatyczny pomysł na obiad! Doskonale smakują z domowymi frytkami i piklami!

Składniki:

żeberka wieprzowe ok.1 kg
miód płynny 2 łyzki
Musztarda francuska Prymat 1 pełna łyżka
keczup 1 łyżka
ząbki czosnku 2 -3 ząbki
Majeranek suszony Prymat 1 płaska łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 1 łyżeczka płaska
olej rzepakowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka musztardowo - miodowe


Umyte pokrojone na kawałki żeberka natrzeć czosnkiem rozgniecionym z solą, włożyć na 20 min. do lodówki.

Marynata:

Z oleju, musztardy francuskiej, keczupu, miodu płynnego, majeranku, przyprawy do żeberek oraz szczypty pieprzu zrobić marynatę i włożyć do niej żeberka.

Wymieszać i odstawić na 2 -3 godziny do lodówki.

Wyjąć, przełożyć do brytfanki. Pieczemy pod przykryciem do miękkości mięsa Podajemy do drugiego dania.

Piec minimum 90 minut w temperaturze 180 stopni 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 14.02.2017 23:45
przepyszne mięsko :-)
Bożena Matuszczyk 14.02.2017 09:52
Dziękuję.;)
Edith85 13.02.2017 11:16
Ach....pycha
gosia56 13.02.2017 10:26
pyszne żeberka;)
gusia1000 13.02.2017 00:49
Dobre mięso.
Bożena Matuszczyk 12.02.2017 23:58
Dziękuję za miłe komentarze.;)
Renataj 12.02.2017 23:12
Apetyczne:)
Łukasz15 12.02.2017 22:34
Bardzo dobre
Iwusia 12.02.2017 22:22
wspaniałe, soczyste mięsko
Beatris 12.02.2017 21:29
Pysznie przygotowane mięsko :)
Urszula Świeca 12.02.2017 21:22
Pyszne żeberka.))
RenataZ-et 12.02.2017 21:16
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak