Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka pieczona w folii

5.0
(50)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 duża pojednycza szt
oliwa 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/3 łyżeczki
oregano 1/2 łyżeczki
oregano świeże kilka gałązek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka pieczona w folii

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Położyć na folii aluminiowej.
Krok 1 - Pierś z kurczaka pieczona w folii foto
2
Do oliwy dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Natrzeć mięso powstałą marynatą. Zawinąć i odstawić do lodówki na kilka godzin.
Krok 2 - Pierś z kurczaka pieczona w folii foto
3
Na zamarynowanym mięsie położyć kilka gałązek świeżego oregano. Zawinąć folią do góry, aby w trakcie pieczenia nie wyciekły soki, które będą się wytapiać. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)
Krok 3 - Pierś z kurczaka pieczona w folii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 13.02.2017 16:17
Fajne mięsko;))
MonikaW 13.02.2017 07:39
pysznie i zdrowo
dom-agi 13.02.2017 07:32
Wygląda pysznie!
jagoda5913 13.02.2017 00:33
ładnie wygląda
Futka 12.02.2017 21:06
Pyszności
benka 12.02.2017 20:57
Smakowicie wygląda.
Bernadeta1 12.02.2017 20:53
na pewno smaczna
Konczi 12.02.2017 20:53
wygląda pysznie
olkaaa 12.02.2017 20:47
muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak