Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe muffinki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki suche

mąka pszenna 2 1/2 szk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier kryształ 1/2 szk
sól 1 szczypta
czekolada 7 czekolada z jajek niespodzianek

Składniki mokre

masło 3/4 kostki
jajko 2 szt
mleko 3,2% 1 1/2 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe muffinki

Masło roztopić, odstawić do przestudzenia.

Czekoladę ( w moim przypadku były to czekoladki po jajkach niespodziankach - ok. 7) posiekać w większe kawałki.

W jednej misce wymieszać składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia,szczyptę soli, cukier i czekoladę.

W drugiej misce wymieszać składniki mokre: w mleku roztrzepać jajko i dodać stopione masło.

Składniki mokre dodać do składników suchych - wszystko niedbale wymieszać.

Piekarnik nagrzać do 180 st. C.

Ciasto przełożyć do foremek silikonowych na mufinki lub do papilotek na ok. 2/3 ich wysokości.

Piec ok. 20-25 min. w tepm. 180 st. C. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 24.02.2017 19:54
wspaniale wyglądają
Ela15 14.02.2017 11:11
na pewno są pyszne
olkaaa 12.02.2017 20:47
wyglądają smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak