Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne kurczaczki w chrupiącej jest panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka Podwójna
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 3 Łyżeczki
jajko 1
mąka 1/2 Szkl
mleko 1/3 Szk
Papryka ostra mielona Prymat 1 Łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 Łyżeczka
sól Szczypta
mąka pszenna Do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne kurczaczki w chrupiącej jest panierce

Mięso umyć i osuszyć. Pokroić w paski i natrzeć przyprawą do kurczaka. Następnie schować do lodówki na godzinę. Jajko wbić do miski, dodawać mąkę cały czas energicznie mieszając. Dolać mleko i przyprawy i dokładnie wymieszać. Mięso przełożyć do przygotowanego ciasta naleśnikowego i dokładnie jest w nim otoczyć. Następnie każdy kawałek obtaczamy w mące i od razu wkładamy na gorącym głęboki tłuszcz. Smażymy z obu stron na złoto. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.04.2017 21:37
Kiedyś takie robiłam często
Diana Rusiłowicz 23.02.2017 01:04
Smaczna propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak