Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki delikatne i kruche

5.0
(41)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Przepis na delikatne i kruche faworki. Rozpływają się ustach! Wypróbujcie ten przepis i przekonajcie się sami!

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
cukier puder 1 łyżka
sól 0,33 łyżeczki
żółtko jajek 4 sztuki
masło 10 dag
ocet 1 łyżka
śmietana 18% 4 łyżki
cukier puder do oprószenia
olej do smażenia 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki delikatne i kruche

Kruche, delikatne, pokryte niezliczoną ilością bąbelków - czyli takie, jakie powinny być faworki. Smacznego!

- przeczytaj opis przed ich przygotowaniem,

- dokładnie wyrób ciasto i włóż gotowe do lodówki na ok. 30 minut.

A może wolisz churros? Wypróbuj ten przepis. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 28.02.2017 00:47
Uwielbiam.
Smaczna_B 22.02.2017 18:32
Piękny widok:)
Janina 13.02.2017 16:18
Świetne smaki;))
Grazyna0211 13.02.2017 16:01
smaczne faworki
Babeczka35 13.02.2017 06:43
Ulubione:)
Barbara13 12.02.2017 23:34
Aż ślinka sama kapie na ich widok
Iwusia 12.02.2017 22:25
um ... pychotki :)
Urszula Świeca 12.02.2017 21:25
Pyszne faworki.))
RenataZ-et 12.02.2017 21:17
bardzo fajne
Konczi 12.02.2017 20:53
właśnie takie lubię
Malinka 12.02.2017 20:40
Super faworki!
IZABELA29 12.02.2017 19:06
Dawno nie robilam
agnieszka214 12.02.2017 18:39
Takie pyszne faworki są pyszne
Justi2401 12.02.2017 18:17
Obowiązkowa pozycja w karnawale :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak